NBC wil Green Village flink uitbreiden

NBC wil Green Village flink uitbreiden

NBC Congrescentrum wil haar nabijgelegen boerderijlocatie ten noorden van Nieuwegein flink uitbreiden. Green Village krijgt een extra geluidsdichte zaal, een serre en er komen zo’n 35 hotelkamers.

Trouwlocatie van het jaar

Vorig jaar werd Green Village nog uitgeroepen tot ‘Trouwlocatie van het jaar’. Pas getrouwde stellen gebruiken de plek voor feesten en recepties. Ook Nieuwegeinse organisaties weten Green Village te vinden voor bijeenkomsten met grote groepen. Dat de locatie groeit in populariteit, weet eigenaar familie van Hooijdonk maar al te goed. Een kleine 800 bijeenkomsten vinden hier jaarlijks plaats.

De locatie groeit uit z’n jasje en het familiebedrijf wil snel uitbreiden. Begin volgend jaar hoopt de familie te starten met de aanleg van een nieuwe serre/binnentuin die als extra zaal dient. Ook zal de omliggende tuin een andere uitstraling krijgen. Vanwege nieuw te bouwen woningen in de wijk Blokhoeve concentreert de aanleg zich vooral ten westen van het gebouw.

35 hotelkamers

Ook wil Green Village gasten de mogelijkheid bieden om te kunnen blijven overnachten. De lokatie moet straks beschikken over zo’n 35 hotelkamers.

NBC-directeur Justin van Hooijdonk:

“We willen op kleine schaal bijvoorbeeld bruiloftsgasten deze mogelijkheid bieden of zakelijke relaties die een avond eerder komen naar een congres. De vraag neemt toe voor kort verblijf en we willen deze zogenaamde ‘lodges’ geheel in stijl maken die past bij de boerderij.”

Bouwvergunning

Buurt, politiek en naastgelegen bedrijven hebben inmiddels de plannen van Green Village positief beoordeeld. De gemeenteraad moet nog groen licht geven. Green Village verwacht eind dit jaar te beschikken over een bouwvergunning.

Begin 2017 start dan de bouw.

reacties