Celstraffen geëist tegen leden Nieuwegeinse boevenbende

Celstraffen geëist tegen leden Nieuwegeinse boevenbende

De officier van justitie heeft celstraffen tot 5 jaar geëist tegen de leden van een Nieuwegeinse boevenbende die voor tienduizenden euro’s aan geld en sieraden stal van ouderen. Dit gebeurde onder meer in Amersfoort, Zeist en Soest.

Seniorenwoningen

De bende bestond uit drie vrouwen en een man. Zij hadden het vooral gemunt op bewoners van seniorenwoningen, waar ze aanbelden met een bos bloemen in de hand. Werd er opengedaan, dan zei het viertal dat ze bij de buren moesten zijn. Maar als er niemand thuis was, probeerden ze hengelend via de brievenbus in de woning te komen. Diverse keren lukte dit en hierbij werden tienduizenden euro’s en sieraden gestolen.

Bos bloemen

Toen het viertal in augustus vorig jaar een bos bloemen stal bij een tankstation in Bunnik en deze diefstal met camera’s was vastgelegd, kon de politie hen later die dag aanhouden in Huis ter Heide. Bij hun aanhouding hadden ze ruim 500 euro bij zich. Daarna bleken ze op camerabeelden te staan die waren gemaakt bij diverse inbraken en babbeltrucs.

Genoeg kansen

Tijdens de rechtszaak stelde de officier van justitie dat de maatschappij moet worden beschermd tegen mensen die het gemunt hebben op weerloze ouderen. En omdat alle leden van de bende al meerdere malen met justitie in aanraking zijn geweest, vond de officier dat zij genoeg kansen hebben gehad. Hij eiste gevangenisstraffen van respectievelijk 12 maanden, 24 maanden, 30 maanden en 5 jaar, met aftrek van voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties