800 bomen tegen de vlakte langs AC Verhoefweg/Taludweg

800 bomen tegen de vlakte langs AC Verhoefweg/Taludweg

Langs de AC Verhoefweg en Taludweg in Nieuwegein-Noord gaan achthonderd bomen tegen de vlakte. Het gaat vooral om platanen en populieren. Het maakt onderdeel uit van een groot onderhoudsprogramma aan het groen in Nieuwegein. Er komen honderd bomen terug. De werkzaamheden beginnen vanaf 5 februari en duren vijf weken. Voor het verkeer kan er overlast ontstaan doordat rijbanen worden afgesloten tijdens de werkzaamheden. De AC Verhoefweg en de Taludweg gelden als belangrijke en drukke verkeersaders naar het noorden in Nieuwegein.

Bomenkap

Volgens de gemeente zet het zich met de bomenkap in om de kwaliteit van het groen en haar bomen te verbeteren. Nieuwegein wil graag haar groene uitstraling bewaren.

Wethouder Peter Snoeren (openbare ruimte):

“Ik kan me voorstellen dat inwoners misschien wel verbaasd zijn als ze de werkzaamheden zien aan de AC Verhoefweg en Taludweg. Het gaat immers om een fors aantal bomen. De gemeente draagt bomen een warm hart toe. Juist door deze omvorming van het groen zorgen we er voor dat de bomen die kunnen blijven staan sterk en gezond verder tot ontwikkeling kunnen komen. Omdat het voor een deel om kapvergunning plichtige bomen gaat, planten we daarvoor op geschikte locaties langs de AC Verhoefweg en de Taludweg ook weer nieuwe bomen terug.’’

Bomenrijen

Bij het weghalen van de bomen gaat het vooral om bomen die te dicht op elkaar staan. In het kader van groot onderhoud worden bomenrijen uitgedund zodat bomen die gezond zijn beter tot hun recht komen. Door het uitdunnen, krijgt het groen een impuls waardoor het aantrekkelijk groengebied blijft voor flora en fauna.

Rijbaan

Tijdens de werkzaamheden wordt telkens een deel van de rijbaan van de AC Verhoefweg of van de Taludweg afgesloten. Vrijdagmiddag zijn er borden langs de route geplaatst die de werkzaamheden aankondigen.

De foto is van gemeente Nieuwegein.

reacties