Featured Video Play Icon

Adriani zegt sorry tegen boze Nieuwegeinse raadsleden

Wethouder Hans Adriani heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens de laatste raadsvergadering. Adriani  liep toen boos weg uit de vergadering, omdat de raad een voorstel van hem van de agenda schrapte. Daarbij zei de wethouder zich te beraden op zijn positie.

Ook de brief die de wethouder vervolgens naar de raad stuurde zette veel kwaad bloed. In de brief maakte de wethouder geen excuses voor zijn gedrag en zei hij zijn werk weer op te zullen pakken.

BLUNDER
Volgens de oppositie was het aan de raad of de wethouder nog doorkan na zijn boze bui. De raadsleden noemden het brutaal en arrogant dat hij zijn toekomst niet in handen van de raad legt. Het CDA sprak van een grote politieke blunder waarbij excuses op zijn plaats zouden zijn. De wethouder zei dat hij excuses liever persoonlijk maakt dan in een brief.

Adriani zei maandagavond alsnog ,,sorry” in de raad, maar de oppositiepartijen waren niet tevreden met de handreiking. CU, CDA en VSP eisten in een motie dat het college constructief samenwerkt met de raad, ook als die dwars ligt.

GELE KAART
Volgens verslaggever Martin de Wit kan de motie gezien worden als ,,een stevige gele kaart” tegen het hele college. Maar de coalitie steunde de wethouder en de motie over constructief samenwerken haalde het daardoor niet. Negentien raadsleden stemden voor en dertien raadsleden stemden tegen de boodschap van de oppositie.

De ruzie in Nieuwegein draait om aanpassing van het bestemmingsplan voor de wijk Blokhoeve-Oost. Stadspartij Núwegein verweet Adriani eerder dat hij zijn plannen met het gebied ,,door de strot van de bewoners en de raad duwt”.

 

reacties