Asbest rondom De Bron wordt vandaag verwijderd

Asbest rondom De Bron wordt vandaag verwijderd

Het terrein rondom de Nieuw-Apostolische kerk in Nieuwegein wordt vandaag schoongemaakt van asbest. Donderdag of vrijdag kunnen de leden van het kerkgenootschap het gebouw aan de Buizerdlaan weer in. Komend weekend is er weer een dienst. Afgelopen zondag moesten de 350 leden daarvoor nog uitwijken naar vestigingen van de kerk in Woerden of Hilversum.

Verbouwing

Op last van de gemeente werd De Bron op woensdag 6 april gesloten, omdat er bij een verbouwing aan de leien van het dak asbest was gevonden. De vrijwilligers deden het werk zelf, maar het verwijderen van de dakrand had door een professionele asbestverwijderaar gedaan moeten worden. Een buurtbewoner tipte de gemeente.

Bestuurslid Ruud Vis:

,,Komende zondag wordt een speciale dienst. Toch wel een feestje. We zijn blij dat we het gebouw weer in kunnen. We wisten niet dat er asbest in het materiaal van de dakrand was verwerkt. Gelukkig is het nu opgelost.”

Het kerkgenootschap is eind maart verhuisd van Utrecht naar Nieuwegein. Het gebouw onderging een metamorfose om de 350 leden van de kerk een nieuwe plek te bieden.

reacties