Featured Video Play Icon

[VIDEO] Twee explosieven gevonden in Nieuwegeinse Beatrixstraat

Bij een woning aan de Beatrixstraat in Vreeswijk zijn donderdag twee handgranaten gevonden. De woning werd vorige week nog beschoten, vermoedelijk door criminelen die het voorzien hebben op de bewoners van het huis. Burgemeester Frans Backhuijs heeft de woning onmiddellijk laten sluiten. Het gaat om een periode van drie maanden. De politie en de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) zijn de hele dag druk geweest in de Beatrixstraat. De nabijgelegen school moest vanmiddag ontruimd worden. Kinderen werden elders ondergebracht. Busvervoer moest worden opgeleid en liep vertraging op. De straat is lange tijd afgezet geweest voor onderzoek.

Opvangplek

Kinderen van de Willem Alexanderschool waren overgebracht naar een opvangplek. Ouders konden hen hier ophalen. Mensen die in het afgezette gebied wonen, moesten binnen blijven. Burgemeester Frans Backhuijs was even ter plekke en ging vanmiddag ook naar de opvangplek van de schoolkinderen.

Onderzoek

Vanmorgen rond zeven uur was de eerste melding over een explosief in de Beatrixstraat. Het voorwerp bleek vlak voor de deur van de woning aan de Beatrixstraat 12 te liggen. De politie en de EOD onderzochten het object. Het explosief werd gevonden toen een man een auto verplaatste. Op dat moment viel een projectiel van de auto af. Donderdagmiddag werd opnieuw een handgranaat aangetroffen bij dezelfde woning.

Pand is per direct gesloten

Burgemeester Frans Backhuijs besloot de woning af te sluiten. Hij wil de veiligheid waarborgen en nieuwe incidenten voorkomen met de sluiting van het pand. Bewoners zijn elders ondergebracht. Vermoedelijk hebben criminelen het voorzien op het gezin. De hele dag is onderzoek in de straat geweest. Ook andere auto’s in de straat werden onderzocht of explosieven aanwezig zijn.

Midden op straat ligt een zwart bolletje. Onderzocht wordt wat het is (foto Koen Laureij)

Foto’s Stephan Gomersbach.

Live beeld van RTV Utrecht

EOD

De politie deed vanmorgen ook al onderzoek naar een explosief bij de woning aan de Beatrixstraat 12 in de Nieuwegeinse wijk. Donderdagmorgen ging het ook om een granaat dat onschadelijk is gemaakt. De straat is lange tijd afgezet geweest.

Bussen

Buslijn 65 en 77 van U-OV reden een omleidingsroute via de Graaf Florisweg. De haltes in Vreeswijk waren vervallen.

De bus moet omrijden (Foto Stephan Gomersbach)

De foto’s zijn van Koen Laureij.

 

reacties