Bewoners beschoten woning Vreeswijk keren terug

Bewoners beschoten woning Vreeswijk keren terug

De bewoners van een woning in Vreeswijk die enkele maanden geleden werd beschoten, keren morgen terug naar hun huis. De burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, zou zorgen voor tijdelijk cameratoezicht in de straat en de directe omgeving.

In februari van dit jaar werd in een nacht een woning aan de Beatrixstraat in de Nieuwegeinse wijk Vreeswijk beschoten. Er waren drie mensen binnen, maar zij werden niet geraakt. Het politieonderzoek naar de zaak loopt nog. Kort na de beschieting werden er twee handgranaten voor de woning geplaatst.

Woningcorporatie Mitros wilde de woning ontruimen en startte een procedure om de bewoners niet terug te laten keren naar de woning vanwege “het belang van de omwonenden”, bevestigt Mitros aan RTV Utrecht. Deze vordering werd door de rechter echter afgewezen.

Veiligheidsgevoel

Burgemeester Frans Backhuijs heeft daarop volgens Pen.nl besloten tijdelijk cameratoezicht in de Beatrixstraat en de directe omgeving te laten plaatsen. De gemeente kon dit nog niet bevestigen tegenover RTV Utrecht.

Bron: RTV Utrecht

 

 

reacties