Bibliotheek zoekt senioren en interviewers voor verhalenproject

Bibliotheek zoekt senioren en interviewers voor verhalenproject

Bibliotheek De tweede verdieping start met het unieke verhalenproject ‘Voor het eerst’. Voor dit project is de bibliotheek op zoek naar senioren die een mooi verhaal te vertellen hebben, en naar vrijwillige interviewers die deze verhalen willen optekenen.

Eerste liefde

Het verhalenproject ‘Voor het eerst’ is bedacht vanuit de overtuiging dat senioren vaak de mooiste verhalen te vertellen hebben; verhalen die anderen kunnen inspireren. Binnen het project verzamelen vrijwilligers de verhalen van Nieuwegeinse senioren. En nu is de bibliotheek op zoek naar senioren die hun herinneringen willen delen aan bijvoorbeeld hun eerste schooldag, hun eerste liefde, hun eerste huwelijksjaar of hun eerste vakantie in het buitenland. Ook is er nog plek voor vrijwillige interviewers die deze verhalen willen optekenen. Het project loopt van 1 februari tot 1 april 2018. Verhalenrapers krijgen door de bibliotheek twee workshops aangeboden aan het begin van het project: één over interviewen en één over het schrijven van verhalen.

Inspiratiebron

De opgetekende herinneringen dienen als inspiratiebron voor Nieuwegeinse schrijvers. Ze gaan er een verhaal of een gedicht van maken. Daarna gaan Nieuwegeinse kunstenaars met hun verhalen en gedichten aan de slag. Het resultaat: een bijzondere tentoonstelling en lezing over herinneringen van Nieuwegeinse senioren aan allerlei gebeurtenissen die ze ‘Voor het eerst’ meemaakten.

Opgeven

Interviewers en senioren die graag aan het project ‘Voor het eerst’ willen meedoen, kunnen zich opgeven bij Gina van den Berg, coördinator Volwasseneducatie en culturele programmering: 030 – 604 58 34, g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

 

reacties