Featured Video Play Icon

Bouw gestart Van Reeshof -appartementen

De bouw van veertig appartementen tussen Van Reeslaan en Sluyterslaan in Nieuwegein is begonnen. Donderdagmiddag was de eerste bouwhandeling met het onthullen van het bouwbord.

Klimop-school

Het nieuwe complex krijgt de naam Van Reeshof mee. Het terrein van de voormalige Klimop-school lag al een paar jaar braak, maar nu komen er vooral huurwoningen voor ouderen op te staan. Vooral worden er nieuwe driekamerappartementen in de vrije sector huur ontwikkeld. Senioren krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen.

Vrije sector

De gemeente Nieuwegein is tevreden dat er zogenaamde ‘nultredewoningen’ voor ouderen worden ontwikkeld. Nieuwegein kent hiervan te weinig in de vrije sector.
Wethouder Hans Adriani:
“Nadat de kinderen het huis uit zijn, gaan veel Nieuwegeiners op zoek naar een appartement. Ze zoeken het liefst iets in hun eigen buurt en dichtbij voorzieningen. Met deze veertig nieuwe appartementen kunnen gelukkig weer een aantal mensen hun verhuiswens waarmaken. We werken hard aan het realiseren van die woningen. Dat vinden we belangrijk, omdat de groep Nieuwegeiners die naar dit soort woningen op zoek is snel groeit.”

Appartementen

Eind 2017 worden de appartementen opgeleverd.

reacties