De Bron: Kerk nu officieel verdachte in een strafzaak

De Bron: Kerk nu officieel verdachte in een strafzaak

De Nieuw Apostolische Kerk in de wijk Doorslag wordt nu officieel verdacht van een milieudelict. De kerk zou asbest op een verkeerde manier hebben verwijderd en vervoerd. Ook de aannemer die meewerkte aan de verbouwing, is verdachte. Dit meldt het AD Utrechts Nieuwsblad vandaag.

Het kerkbestuur en de aannemer worden daarnaast verdacht van het niet controleren of er asbest zat in een pand ouder dan 1994. Het gebouw staat er sinds 1978.

Politiewoordvoerder Danielle Friedeman in een toelichting in AD:

,,Vroeger werd in zulke oude panden vaak asbest verwerkt en dus ben je verplicht dat eerst uit te zoeken voordat je gaat verbouwen.”

Vorige week werd bekend dat de milieupolitie een onderzoek zou instellen of er een strafbaar feit gepleegd zou zijn. Er zijn nu inmiddels voldoende aanwijzigingen voor een strafbaar feit. Daarom is begonnen met een officieel strafrechtelijk onderzoek.

Asbestvrij

Het kerkelijk centrum De Bron is nu asbestvrij. De werkzaamheden zijn afgelopen maandag afgerond. De gemeente Nieuwegein gaf het gebouw gisteren officieel vrij. De hekken zijn vandaag verwijderd. Nog niet bekend is wanneer het kerkgenootschap de diensten hervat. Het bestuur van het kerkgenootschap is niet bereikbaar voor commentaar.

reacties