De Bron nog minstens een week dicht na asbestvondst

De Bron nog minstens een week dicht na asbestvondst

Gebouw De Bron blijft nog minstens een week dicht. Het saneren van de asbest verloopt voorspoedig, maar het is nog niet afgerond. Dat meldt het kerkbestuur van de Nieuw-Apostolische kerk aan NieuwegeinTV. Leden van de kerk houden voorlopig elders hun diensten. Volgens bestuurder Ruud Vis van het kerkgenootschap hebben zich twee medewerkers gemeld die mogelijk met de asbest in aanraking zijn geweest. Hij geeft aan dat de medewerkers ‘laconiek’ reageerden en nog nader worden onderzocht. Buurtbewoners hebben zich niet bij hem gemeld. Andere vrijwilligers van de kerk hebben werkzaamheden in het gebouw zelf gedaan. En zijn, volgens Vis, niet in aanraking met de asbest geweest.

Deugdelijk

De Bron aan de Buizerdlaan blijft dicht, totdat alle asbest eindelijk deugdelijk is verwijderd. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (arbeidsinspectie) houdt hier toezicht op. De werkzaamheden duren langer dan verwacht, omdat de eerste aannemer van de saneringsklus is afgehaald.

Bestuurder Ruud Vis hierover:

,,Wij hebben gekozen voor een andere saneerder, omdat de werkzaamheden mij te langzaam verliepen. Er was teveel gedoe tussen toezichthouder en dit bedrijf. Daarom kozen we voor een andere partij. De werkzaamheden duren daarom langer dan verwacht. We gaan pas open als alles is weggehaald. Naar verwachting is dat begin mei.”

Verbouwing

Op last van de gemeente werd De Bron op woensdag 6 april gesloten, omdat bij de verbouwing aan de leien van het dak asbest was gevonden. Dit gebeurde een week na de verhuizing van het genootschap naar Nieuwegein. In de weken ervoor hebben vrijwilligers zelf aan de verbouwing gewerkt. Dit gebeurde niet door een professionele saneerder, terwijl dit wel moet. Volgens de koopovereenkomst had het kerkbestuur kunnen weten dat er asbest in de leien van het dak zit. Vis gaf in eerdere berichten aan hier overheen te hebben gelezen en de zaak zo snel mogelijk goed op te willen lossen.

reacties