Featured Video Play Icon

Burgemeester Backhuijs: ‘Tevreden over snelheid hulpdiensten bij blussen brand’

Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein is tevreden over de snelheid waarmee de kleine uitslaande brand in een bijgebouw van voormalig zorgcentrum Zuilenstein vanmiddag is geblust. Dat zegt hij tegen NieuwegeinTV. Er zijn geen gewonden gevallen. Alle personen konden op tijd geëvacueerd worden Er is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.

De brandweer heeft veel voertuigen ingezet. Rond 15.00 uur was de brand onder controle. In het gebouw wonen nu 100 statushouders (asielzoekers met verblijfsvergunning). Vluchtelingenwerk meldt een gelaten sfeer onder de statushouders. De bewoners zijn na 18:00 uur terug gekeerd naar hun kamers. De rook die in het gebouw aanwezig is, werd weggehaald.

Veel publiek

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners. De politie hield omstanders op afstand, door de aanwezigheid van asbest. De hele middag was de Diepenbrocklaan afgesloten voor verkeer om de hulpdiensten de ruimte te geven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein:

,,Ik heb geen berichten gehoord dat bij de brand paniek onder de asielzoekers is uitgebroken. Er is goed uitgelegd wat er precies aan de hand was.”

De keuken is door de brand niet meer bruikbaar, de gemeente laat weten dat er zo snel mogelijk een passende oplossing voor de statushouders wordt geregeld.

 

 

reacties