Calisthenics mogelijk ook naar Nieuwegein

Calisthenics mogelijk ook naar Nieuwegein

Calisthenics, een nieuwe manier om in de buitenlucht te sporten, komt mogelijk nog voor de zomer naar Nieuwegein. Twee Nieuwegeinse jongens van zestien jaar hebben het initiatief genomen om een eigen outdoor fitnesspark te ontwikkelen in stadspark Oudegein. Nieuwegein moet de vijfde stad in Nederland worden waar je op deze manier kunt trainen. Het benodigde geld kan nog een struikelblok zijn.

De vrienden Mickey en Reza, die dichtbij Park Oudegein wonen, zijn fanatieke sporters. Al jaren zitten ze op fitness, maar onlangs ontdekten ze dat het sporten met gewichten of toestellen eigenlijk nog niet goed voor hen is.

Initiatiefnemer Mickey Woodly:

,,Als je nog niet helemaal volgroeid bent, dan moet je trainen op je eigen lichaamsgewicht. We zochten naar een nieuwe manier van sporten en we willen dit ook in de buitenlucht kunnen doen. Op YouTube ontdekten we Calisthenics. Een manier van trainen in de buitenlucht die erg populair is in Amerika. Miljoenen Amerikanen doen het en er zijn hele grote outdoor fitnessparken ontwikkeld. Zo groot hoeft het niet in Nieuwegein hoor.”

Voor Park Oudegein hebben de jongens vier toestellen op het oog. Om een krachtig en lenig lichaam mee op te bouwen met oefeningen, zoals sit-ups en push-ups.

Begeleiding

Mickey en Reza worden in hun initiatief begeleid door het jongerenwerk van welzijnsorganisatie MOvactor. De afgelopen tijd presenteerden ze hun plannen bij de gemeente en verschillende wijknetwerken. Daar is volop enthousiasme, maar niemand lijkt er geld in te willen steken steken. Reza Wouda: ,,We hebben ongeveer tienduizend euro nodig voor de aanschaf van vier toestellen en de aanleg van rubberen tegels. We hopen op bijdragen uit crowdfunding of de wijknetwerken.” Michey en Reza willen het fitnesspark aanleggen bij het basketbalveldje en skatebaan in Park Oudegein. Het moet, zeggen ze, een echte ontmoetingsplek worden, geschikt voor jong en oud.

In Nederland is Calisthenics nieuw en zijn er nog nog maar vijf parken. De regio Utrecht zelf kent nog geen outdoor fitnesspark geënt op de filosofie van Calisthenics. Nieuwegein moet de vijfde stad in Nederland worden waar je in de buitenlucht aan Calisthenics kunt doen.

Mede-initiatiefnemer Reza:

,,We willen deze vorm van trainen heel populair maken in onze regio.”

Actie

De jongeren zijn op Instragram een actie begonnen om draagvlak voor hun plannen te krijgen. Hun account BarbrothersUtrecht kent al meer dan 100 volgers. Binnenkort starten ze ook met een profiel op Facebook en willen ze een eigen kanaal op YouTube hebben om video’s te delen.

reacties