Featured Video Play Icon

Brutale dieven bezoeken opnieuw Dagwinkel Vreeswijk

Brutale dieven hebben het opnieuw gemunt op de Dagwinkel in Vreeswijk. Afgelopen nacht zijn rookwaren uit de winkel gestolen en is er veel schade aangericht. Ook in augustus vorig jaar kreeg de winkel bezoek van inbrekers. Toen twee nachten achter elkaar.

Plunjezak

dagwinkel diefstalGetuigen hebben twee jonge mannen op een grijze scooter gezien. Een van de mannen had een grote plunjezak bij zich had.

Bas van Meegen van de dagwinkel in Vreeswijk is met deze recente inbraak binnen een jaar slachtoffer van drie inbraken. Opnieuw is een ravage in de winkel aangericht. In augustus vorig jaar kwamen brutale dieven twee nachten achter elkaar op exact hetzelfde tijdstip hun buit – rond half drie – ophalen. De schade voor Van Meegen bedroeg toen zo’n tienduizend euro. Het schadebedrag nu is nog niet bekend.

Bas van Meegen:

,,Ik ben voor de derde keer binnen een jaar uit mijn bed gebeld. Opnieuw is een ravage aangericht. Blijkbaar kun je, zelfs niet in een dorp als Vreeswijk, ondernemen zonder dat je je winkel tot een onneembaar fort moet maken. Ik ben boos en teleurgesteld. Ik hoop dan ook dat de politie, maar ook de gemeente, werk maakt van de openbare veiligheid in onze omgeving.”

Nieuwegein scoort slecht

Toevallig publiceerde het CBS een dag eerder cijfers over inbraken in Nederland. Nationaal is dat aantal afgenomen, in Nieuwegein nam het aantal inbraken over 2015 juist toe.

Oproep

Wie meer informatie over de inbraak van afgelopen nacht heeft, kan dit melden bij de politie via 0900-8844.

inbraakdagwinkelvreeswijkIMG_0340vreeswijk5

 

 

De foto’s zijn gemaakt door Dagwinkel Vreeswijk.

reacties