Dancing Flash voor één avond terug in Nieuwegein

Dancing Flash voor één avond terug in Nieuwegein

Voor een avond komt Dancing Flash terug in Nieuwegein. Komende zaterdag herleven oude tijden. In de jaren tachtig was Flash een begrip in Nieuwegein. De gemeente stond na lang wikken en wegen een discotheek toe om jongeren een uitgaansgelegenheid te gunnen. Tal van bekende artiesten kwamen destijds naar Nieuwegein, zoals Mai Tai, Centerfold, avonden met Linda de Mol of Rene Shuman. Allemaal populaire artiesten uit die tijd.

Reünie

Komende zaterdagavond 16  september houden de drie initiatiefnemers, Jeroen Graafland (46), Dennis Douze (49) en Ron Wouters (57), een reünie op de plek waar het allemaal begon. In het gebouw aan de Aan woordenlijst toevoegen 402. Hierin zit tegenwoordig jongerencentrum The Pit in.
Linda de Mol presenteerde veel avonden in Dancing Flash in Nieuwegein (foto via Jeroen Verbeek)
Linda de Mol presenteerde veel avonden in Dancing Flash in Nieuwegein (foto via Jeroen Verbeek)
Initiatiefnemer Jeroen Graafland:
“Oude tijden gaan herleven in Nieuwegein. Inwoners en oud inwoners van Nieuwegein van mid 40, begin 50 herinneren zich Flash nog wel. Alle voorbereidingen zijn in volle gang en we maken ons op voor de ‘grand-finale’. Drie DJ’s zullen ‘back-to-back’ hits gaan draaien uit die tijd, met ook de begintijd van de house periode met onder andere Marrs, Technotronic, Leila K, Mel & Kim, maar ook Prince, Simple Minds en Rick James.”
Er zijn via de Facebookpagina van Flash en aan de deur van The Pit nog enkele kaarten te koop of te reserveren. Vol=Vol. Ook delen de initiatiefnemers op de Facebookpagina foto’s en ander beeld uit die tijd.
Foto’s: via Jeroen Verbeek.

reacties