Eerste huurwoningen aan Peppelhoeve in gebruik

Eerste huurwoningen aan Peppelhoeve in gebruik

De eerste bewoners van nieuwe huizen aan de Peppelhoeve in de wijk Blokhoeve hebben de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. Het nieuwbouwproject Peppelhoeve telt drie blokken van 36 woningen. Totaal 108 sociale huurappartementen, waarvan 84 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen.

Woningbehoefte

De woningen sluiten aan bij de specifieke woningbehoefte die de gemeente Nieuwegein signaleert. Er zijn in de regio namelijk veel een- en tweepersoonshuishoudens op zoek naar een betaalbare, goede woning.

Wethouder Hans Adriani hierover:

“Om te zorgen dat het woningaanbod aansluit bij woonwensen van inwoners van Nieuwegein, sturen wij aan op extra woningen voor verschillende doelgroepen. We geven extra aandacht aan het toevoegen van voldoende sociale huur en middeldure huur. De Peppelhoeve is daar een mooi resultaat van. Met een tramhalte en goede parkeervoorziening voor de deur en goede uitvalmogelijkheden richting Utrecht is het een ideale locatie voor senioren en starters.“

Energiezuinig

De woningen voldoen aan de EPC klasse 0,4. Dit betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd waardoor ze energiezuinig zijn (gelijkwaardig aan energielabel A++). Er liggen zonnepanelen op het dak, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen, zoals de verlichting en de lift. Elke woning heeft een eigen berging en er is voldoende ruimte voor scootmobielen.

Voor een deel van de twee-kamerappartementen op de begane grond krijgen 65-plussers voorrang. De oplevering van blok 2 wordt in april 2018 verwacht en blok 3 in juni 2018.

De foto is van Winand Stut.

 

Meer informatie: www.portaal.nl/projecten/nieuwbouw-peppelhoeve-nieuwegein/

reacties