Geinbeat organiseert benefiet festival

Geinbeat organiseert benefiet festival

Op vrijdag 10 november organiseert Geinbeat een benefiet festival om geld op de halen voor de volgende editie van Geinbeat.

Door het afgelasten van de vorige editie is het festival in financiële problemen gekomen. Om het festival volgend jaar weer te kunnen organiseren is er geld nodig. En daarom organiseert de organisatie verschillende evenementen om geld op te halen.

“Bij het City Stadsplein Mini- festival op 23 september is flink wat geld opgehaald. De gehele baromzet kwam ten goede aan Geinbeat- maar helaas nog niet genoeg”, aldus de organisatie.

Benefiet

Om meer geld op te halen zijn meer acties nodig en daarom organiseert Geinbeat op vrijdag 10 november een benefiet festival. In samenwerking met De Partner en The Pit zal dit plaatsvinden in het pand op de Nedereindseweg 401 in Nieuwegein.

“We zijn ontzettend blij met deze samenwerking,” licht Karin Ansing van de organisatie van Geinbeat toe. “Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze benefiet avond te organiseren.”

Op deze vrijdagavond zullen een aantal bands optreden.

“Met trots kunnen we al melden dat BAZZOOKAS en Wildebeast zullen optreden, dus dat gaat sowieso een fantastisch feest worden!” zegt Karin.

Deze twee bands stonden ook geprogrammeerd op het afgelaste Geinbeat festival afgelopen zomer.

“We zijn ontzettend dankbaar dat deze bands geheel belangeloos willen optreden op ons benefiet festival! Zij waren erg teleurgesteld toen we hen op 24 juni moesten vertellen dat Geinbeat niet door ging en waren meteen enthousiast over ons idee om deze benefiet avond te organiseren. Er zullen ook nog een aantal andere bands optreden, waaronder wellicht verrassingen, maar hierover later meer!”

Opbrengst

De gehele opbrengst (kaartverkoop en drankomzet) komt ten goede aan Geinbeat 2018.

“Grote kans dat Geinbeat dan weer op gras plaatsvindt. Het is dus erg belangrijk dat deze avond een succes wordt, zodat we volgend jaar weer een mooi en knus festival kunnen neerzetten. Dus kom op vrijdag 10 november naar dit benefietfestival om een gezellige en gedenkwaardige avond te hebben met fantastische bands, en steun daarmee Geinbeat!”

Entree voor de benefietavond is slechts €5,00. De avond start om 20.00 (19.00 deuren open) en er zal gefeest kunnen worden tot in de vroege uurtjes. De benefietavond vindt plaats in The Pit/De  Partner op de Nedereindseweg 401 in Nieuwegein.

De foto is van Rutger Lamers.

reacties