Geinoord – JSV, De Derby

Geinoord – JSV, De Derby

De Derby, Het Kampioenschap van Nieuwegein, De Buren Botsing. Het zijn allemaal aanduidingen voor Geinoord-JSV, de voetbalwedstrijd die morgen op het programma staat.

Geschiedenis

Sinds de verhuizing naar Galecop is JSV spectaculair gegroeid. JSV heeft twee keer zoveel seniorenteams als JSV. En vierhonderd leden meer. Mocht het tot een fusie komen met Vreeswijk, dan gaat Geinoord JSV waarschijnlijk voorbij en komt de grootste voetbalclub van Nieuwegein weer uit Zuid.

Geinoord heeft een rijker verleden, JSV heeft in de afgelopen jaren de grootste stappen gezet. Geinoord speelde Hoofdklasse, maar kreeg te maken met degradaties, JSV promoveerde juist keer op keer. En zo kwam het dat beide clubs nu met hun eerste elftal in dezelfde (eerste) divisie spelen.

Dit seizoen

Geinoord begon geweldig aan het seizoen. Onder leiding van ex-profvoetballer Rudy Jansen werd zelfs aan de titel en promotie gedacht. Maar sinds Rudy naar zijn voormalige club FC Utrecht vertrok om daar jeugdtrainer te worden, ging het bergafwaarts met Geinoord. Onder leiding van Frans Schuitemaker wordt nu zelfs angstig naar beneden gekeken bij Geinoord, de degradatiezone komt snel dichtbij.
JSV denkt daarentegen nog aan promoveren in een competitie waarin de verschillen klein zijn. Geinoord staat met 24 punten achtste, JSV is de nummer vier van de ranglijst met 28 punten.

De heenwedstrijd eindigde in 2-2. Voor een volgepakt sportpark in Galecop miste JSV toen een strafschop. De laatste vijf duels waren allemaal doelpuntrijk en daarmee aantrekkelijk. Geinoord wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen van JSV. Maar, drie duels daarvan werden bij JSV gespeeld, die van morgen is bij Geinoord. En daar won Geinoord de voorlaatste wedstrijd tegen JSV met maar liefst 5-0.

Psychologische oorlog

Pikant is dat een aantal spelers voor beide clubs hebben gespeeld. De keepers bijvoorbeeld, Niels Renes en Pascal Florie. Renes is nu al vier jaar doelman van Geinoord. De spelers sturen elkaar deze dagen ook berichten. Opmerkingen als: ,,Je kunt beter thuis blijven”, en: ,,We pakken jullie” gaan over en weer. En dreigende foto’s zoals bovenstaande.

Be there!

De aftrap morgen is niet op het gebruikelijke tijdstip, om half drie, maar om vijf uur. Zo wordt aan alle leden van beide clubs de mogelijkheid gegeven om eerst zelf te spelen en dan te komen kijken. Er worden honderden, misschien wel meer dan duizend toeschouwers verwacht. En speciaal voor de gelegenheid zijn er onder meer extra kraampjes met eten en drinken.

Geinoord-JSV is meer dan zomaar een voetbalwedstrijd. Er staat prestige op het spel.
Geinoord-JSV is De derby, Het Kampioenschap van Nieuwegein, De Buren Botsing. Komt dat zien morgen vanaf vijf uur op Sportpark Parkhout.

 

reacties