Geinoord wint beladen derby van JSV met 3-1

Geinoord wint beladen derby van JSV met 3-1

Rookbommen, een rode kaart, een penalty, irritatie en een hattrick. De Derby van Nieuwegein had het zaterdagmiddag allemaal.

Het thuis spelende Geinoord kwam na ruim een kwartier op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Vincent Griffioen. En JSV moest vanaf dat moment ruim driekwart van de wedstrijd met tien man verder.

Bakker weggestuurd

Voorafgaand aan de penalty werd er namelijk rood gegeven aan Ricardo Bakker. Daarna waren de kansen schaars in de eerste helft.
In de tweede helft maakte Griffioen uit een afgemeten hoekschop van Pascal Florie de 2-0 en leek de wedstrijd na 5e minuten beslist. Maar de tien van JSV richtten zich op, maakten de 2-1 (uit een vrije trap van Daniel Makkee) en waren in de slotfase zelfs heel dicht bij de 2-2. Wendel Sield schoot in de laatste minuut op de paal namens JSV.

Hattrick Griffioen

Na een matige eerste helft was de eerste door de vele kansen een stuk leuker. En voor Geinoord uiteindelijk helemaal toen Vincent Griffioen in de extra speeltijd zijn derde en de 3-1 maakte. Lang was het onzeker of de man van de hattrick vanwege migraine wel mee kon doen aan de wedstrijd. Maar met dank aan de goede zorgen van zijn vader lukte dat gelukkig voor Geinoord.
Na de zege zal Geinoord zich kampioen van Nieuwegein noemen. En is er vooral afstand genomen van de gevarenzone door de rood-witten.
JSV staat nu zesde en heeft nog maar één punt voorsprong op nummer acht Geinoord.
De kans dat De Derby volgend jaar weer twee keer op het programma staat is daarmee een stuk groter geworden.

Foto’s: Gerard van Vliet

1-IMG_37521-IMG_3750

 

 

reacties