Gemeente verzamelt boodschappen van jongeren met dixi

Gemeente verzamelt boodschappen van jongeren met dixi

De gemeente Nieuwegein start vandaag met de zogeheten ‘Dixi-on-tour’. De gemeente gaat op pad met een heuse dixi, waarin mensen hun boodschap voor de gemeente kunnen achterlaten. De actie is vooral gericht op jongeren.

Stemmen

De gemeente hoopt jongeren bekend(er) te maken met het stemmen voor de gemeenteraad. Daarnaast wil zij de inwoners vragen welke boodschap zij hebben voor de gemeente. Burgemeester Frans Backhuijs: “Iedereen is welkom op 21 maart om te komen stemmen. Maar ook als je niet kunt of wilt stemmen, dan willen wij weten welke ideeën je hebt voor de stad.”

Toekomst

Bij de dixi zijn medewerkers van de gemeente aanwezig. Met de dixi richt de gemeente zich vooral op jongeren. Zo wil ze hen informeren over hoe stemmen werkt en motiveren om ook te komen op 21 maart. Ook hoopt de gemeente jongeren onder de 18 te bereiken, met het oog op de toekomst. Maar iedereen is welkom bij de dixi om vragen te stellen of een boodschap voor de gemeente achter te laten. “Dus blijf niet zitten met je vraag of idee, maar laat die achter in de dixi!” aldus de burgemeester.

Diverse locaties

Je vindt de dixi op diverse locaties in de stad. In ieder geval hier (en verder is het nog een suprise waar hij opduikt):
– dinsdag 13 maart in Theater De Kom van 18:30 uur – 20:00 uur
– woensdag 14 maart in de bieb van 14:00 uur – 17:00 uur
–  zaterdag 17 maart op de Raadstede tegenover de New Yorker van 14:00 uur – 16:00 uur
–  woensdag 21 maart voor het Stadshuis

reacties