Gemeente zoekt stemmentellers voor gemeenteraadsverkiezingen

Gemeente zoekt stemmentellers voor gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ook wordt er via een raadgevend referendum gestemd over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Voor zowel de gemeenteraadsverkiezingen als het referendum worden mensen gezocht die de uitgebrachte stemmen willen tellen.

Handmatig

De stembureaus worden overdag bemand door een voorzitter en een aantal stembureauleden. Doordat het stemmen handmatig gebeurt, is het tellen van de stemmen een hele klus. Het stembureau sluit om 21.00 uur en dan begint het tellen van de stemmen. De stembiljetten worden uitgezocht en vervolgens geteld door de mensen die de hele dag op het stembureau hebben gewerkt en door de stemmentellers.

Tellers gezocht

Vindt u het leuk om op woensdag 21 maart 2018 vanaf 20.45 uur te helpen met het tellen van de stemmen? Dan kunt u zich aanmelden als stemmenteller. Ook is men nog op zoek naar tellers voor de reservelijst. Het kan namelijk zijn dat iemand op de dag zelf ziek is. Daarom kunnen reservetellers nog op de dag van de verkiezingen opgeroepen worden. U kunt zich aanmelden als stemmenteller als u minimaal 18 jaar bent en georganiseerd en nauwkeurig kunt werken. Ook moet u beschikken over een e-mailadres en een mobiele telefoon. Ook moet u de telinstructie succesvol doorlopen. Aanmelden kan via verkiezingen@nieuwegein.nl.

 

reacties