Goed samen leven met nieuw buurtplan Batau-Noord

Goed samen leven met nieuw buurtplan Batau-Noord

Buurtbewoners in Batau-Noord, maatschappelijke organisaties en de gemeente gaan gezamenlijk een nieuw buurtplan maken. De groep wil veel ideeën uit de buurt horen die goed samen leven creëren. Het plan is geslaagd als het plan initiatieven bevat die de buurt echt wil. Op 21 februari komt er hierover een bijeenkomst.

Leven

Contact en elkaar kennen zijn belangrijke ingrediënten voor een buurt waar bewoners prettig kunnen leven. Rogier Spoor maakte dat enkele jaren geleden zelf mee:

“In een moeilijke periode kreeg ik veel steun van mijn buurvrouw. Het contact was daarvoor vooral praktisch. Ik had weleens een klusje gedaan en gereedschap uitgeleend en zo raakten we in gesprek. Ook al heb je vrienden en familie die er voor je zijn, iemand zo dichtbij die naar je omkijkt, dat is wel heel fijn.”

Spoor hoopt dan ook dat het buurtplan drempels wegneemt in het contact tussen buurtbewoners.

“Dat vind ik nog belangrijker dan concrete oplossingen. Elkaar groeten op straat, van elkaar weten wat je te bieden hebt. We zijn toch allemaal sociale wezens.”

Ervaringen

Tijdens de buurtplanavond zal Rogier Spoor iets vertellen over zijn ervaringen:

“Ik vind het spannend, maar ben tegelijkertijd nieuwsgierig naar wat er gebeurt en wie ik ga ontmoeten.”

Locatie

De buurtplanavond is bedoeld voor inwoners van Bautau-Noord (Oortjesburg, Dukatenburg, Schellingburg, Penningburg, Kronenburg en Souvereinburg). De bijeenkomst vindt plaats bij MOvactor op Dukatenburg 1 in Nieuwegein op 21 februari van 19.00 – 21.00 uur.

reacties