Featured Video Play Icon

Uitslaande brand bij opvang statushouders Zuilenstein

Een uitslaande brand vandaag rond kwart over twee in voormalig verzorgingshuis Zuilenstein heeft veel aandacht gekregen. Het huis doet momenteel dienst als tijdelijke opvang van statushouders, van mensen met een verblijfsvergunning. In de wijde omgeving waren dikke rookwolken te zien, de brandweer was met groot vertoon snel ter plaatse.

Vier brandweerauto’s, vele politiewagens en een ziekenwagen werden opgeroepen en arriveerden als snel aan de Diepenbrocklaan. De doorgaande weg werd volledig afgezet. De inwoners konden hun verblijf veilig verlaten, er zijn geen gewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Ontstaan brand

De brand zou ontstaan zijn in de fietsenstalling die grenst aan het gebouw. Hoe precies wordt nog onderzocht. De schade aan met name de aangrenzende keuken is aanzienlijk. De brand trok veel Nieuwegeinse kijkers. Rond 15:00 uur was de brand onder controle. Om 18:00 uur werd het pand vrijgegeven en konden de bewoners weer veilig naar binnen. Volgens de gemeente Nieuwegein is er geen gevaar voor de gezondheid van omwonenden.

 

reacties