Featured Video Play Icon

UPDATE Brand IJsselstein: Tientallen boten verwoest door felle brand

In de IJsselsteinse jachthaven Marnemoende brak dinsdagmiddag brand uit in een loods met boten. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse bij de Noord IJsseldijk. Een drietal loodsen zijn door de brand verwoest. In de loodsen stonden boten. Bijna zeventig vaartuigen zijn door de brand getroffen. De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting. Tegen RTV Utrecht zeggen getuigen dat de brand ontstond bij werkzaamheden. Monteurs waren volgens omstanders bezig met het installeren van zonnepanelen op de daken van de vier botenloodsen, een groot project van de eigenaren, die er in totaal 640 exemplaren willen plaatsen.

VRU

De brand brak dinsdag even voor half twee uit en was rond half vier onder controle. Een medewerker die nog binnen was, belde 112. Ook een jongen die in de loodsen jachten heeft liggen van een verhuurder was nog aan het werk op een boot. Hij kon zich op tijd uit de voeten maken. Drie mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inademen van rook.

Volgens getuigen hing er een sterke geur van plastic rondom Marnemoende. Volgens de VRU trekt de rook vooral omhoog en niet de wijken in. Ook in Nieuwegein was de rookpluim goed waar te nemen, maar ook in de verre omtrek.

Ook in Nieuwegein was de brand bij Marnemoende goed te zien (Foto Rogier Franssen).

Burgemeester Patrick van Domburg heeft in de jachthaven zijn medeleven betuigd aan de ondernemers en andere betrokkenen. “Het is niet niks wat hier gebeurd is. De schade is groot, dat is wel duidelijk. Dit maakt grote indruk.” De Noord IJsseldijk was lange tijd in beide richtingen afgesloten. In de avond was de brandweer nog bezig met nablussen.


De foto’s zijn van: Stephan Gomersbach.

 

reacties