Kampioen Koveni sluit af met overwinning

Kampioen Koveni sluit af met overwinning

Nadat drie weken geleden het kampioenschap werd veroverd, hebben de korfballers van Koveni ook de laatste competitiewedstrijd winnend afgesloten. In ’t Veerhuys werd KCD met 29-19 verslagen.

Ambitieus

Doordat het kampioenschap al binnen was, ging de wedstrijd tegen KCD alleen nog om de eer. Coach Frits de Gooijer sprak voorafgaand aan deze wedstrijd zijn ambitieuze doelstelling van 30 goals uit; een doelstelling die aan het begin van dit seizoen onmogelijk leek. Een minimum van 23 goals was in elk geval nodig om het gemiddelde van 20 goals per wedstrijd te behalen. En dat wilde de ploeg graag voor elkaar krijgen. De hoofdmacht van Koveni wist dus wat het tegen KCD 1 te doen stond!

Goede voorbeeld

In een volgepakt ‘t Veerhuis gaf de Pupil van de Week Joeri Schmidt het goede voorbeeld: hij wist met zijn doorloopbal aan het begin van de wedstrijd meteen de korf te vinden. Daardoor startte Koveni de wedstrijd onder luid applaus en al in de eerste aanval werd de score meteen geopend. Koveni bleek bij de start van de wedstrijd verdedigend niet scherp genoeg te zijn en maakte fouten, waardoor KCD kon aanhaken. Maar Koveni hield wel het initiatief en bij rust stond een 15-9 voorsprong op het scorebord.

Veel doelpunten

Koveni hervatte de tweede helft precies zoals het de eerste helft afsloot. Maar doordat KCD goed bleef spelen, vielen er aan beide kanten veel doelpunten. Al snel bleek dat 30 goals voor Koveni zeker haalbaar was, waardoor de ploeg er nog net een schepje extra bovenop deed. Na wat verwarring over de resterende speeltijd, kwam vrij onverwachts het eindsignaal. Koveni was erin geslaagd om op dat moment 29-19 op het scorebord te zetten. Met de goal van de Pupil van de Week erbij, was het doel dus precies bereikt. En dat werd uiteraard gevierd.

Speech

Na een speech van bestuurslid Hans de Klerk ontving de Koveni-selectie de cadeaus ter viering van het kampioenschap. Ook op het Koveni-feest die avond stond hen nog een extra huldiging te wachten, met bloemen en taart.

Veldcompetitie

Dankzij het kampioenschap speelt Koveni volgend seizoen weer in de derde klasse. Op zaterdag 31 maart begint de veldcompetitie, met een thuiswedstrijd tegen RDZ.

reacties