Koveni gooit de bal er wél in en wint met 25-3

Koveni gooit de bal er wél in en wint met 25-3

De korfballers van Koveni liggen nog altijd op koers voor het kampioenschap. De formatie uit Nieuwegein ontving in eigen huis de Wageningse studentenploeg Débaldérin. Deze tegenstander deed z’n naam geen eer aan, want bleef op drie treffers steken. Koveni gooide de bal er wél in en zegevierde met 25-3.

Voorsprong

Voor Koveni was dit de laatste wedstrijd vóór de topper tegen en bij medekoploper Hemur Enge van komende zaterdag. Tegen het nog puntloze Débaldérin stond de ploeg van coach De Gooijer voor de taak om te winnen. Het team had zich als doel gesteld om met een flinke voorsprong van het veld af te stappen en met die missie werd de wedstrijd dan ook begonnen. En binnen no-time stond de ploeg met 4-0 voor. Koveni wist de voorsprong nog verder uit te bouwen, dankzij goed veldspel en knap verdedigend werk. Met maar liefst 14-0 zochten de ploegen de kleedkamer op.

Doelpuntenmachine

Ook de tweede helft raasde de doelpuntenmachine door. Koveni wist zelfs 19 doelpunten te maken zonder een tegengoal te krijgen. Bij Koveni vielen in de tweede helft verdedigend wel een paar gaatjes, waarvan de Wageningse ploeg direct wist te profiteren. Vijf minuten voor het einde scoorde Koveni voor het laatst, waarna Débaldérin uit een strafworp de eindstand op 25-3 bepaalde. 22 doelpunten verschil; een gat dat nog geen andere ploeg dit seizoen wist te slaan.

Allesbepalend

Doordat Hemur Enge van Arena won, staan Koveni en Hemur Enge nog steeds samen bovenaan. Daarom wordt de onderlinge ontmoeting van komende zaterdag allesbepalend. Het rechtstreekse duel tegen de ploeg uit Amerongen gaat uitwijzen welke ploeg kampioen wordt en dus zal promoveren naar de derde klasse. Het belooft een spannende pot te worden, dus Koveni kan alle steun gebruiken. De wedstrijd in Amerongen start om 15.30 uur (adres: Allemanswaard 27).

reacties