Koveni na sterke tweede helft langs SEV

Koveni na sterke tweede helft langs SEV

De korfballers van Koveni hebben een week na de belangrijke zege op Arena opnieuw weten te winnen. In het verre Zelhem werd middenmoter SEV vooral dankzij een uitstekende tweede helft met 15-23 verslagen.

Moeizame eerste helft

Koveni wist vooraf wat het te doen stond: de winst was nodig om de koppositie te behouden. De reis naar Zelhem was lang, maar het team was erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. SEV opende de score uit een vrije bal, maar het was Koveni dat duidelijk sterker begon. Na een paar minuten stond het al 1-4 voor de ploeg uit Nieuwegein. Toch zakte Koveni in en het werd een moeizame eerste helft, met veel onnodige fouten. Door veel verdedigende druk werd er maar weinig gescoord en bij 5-8 gingen beide ploegen de rust in.

Controle

De opdracht na de rust was duidelijk: de wedstrijd scherper hervatten. En dat is wat Koveni deed. Vanaf moment één pakte de ploeg van coach Frits de Gooijer de controle over de wedstrijd en die werd niet meer uit handen gegeven. Eindresultaat: een 15-23 overwinning, en een coach die zijn trots uitsprak over met name de tweede helft.

Kampioenschap

Dankzij deze overwinning staat Koveni nog altijd bovenaan, samen met Hemur Enge uit Amerongen. De ploeg van coach De Gooijer blijft dus op koers voor een mogelijk kampioenschap. Volgend weekend speelt Koveni in Zeewolde tegen Wolderwijd.

reacties