Koveni wint ook van Wolderwijd en blijft koploper

Koveni wint ook van Wolderwijd en blijft koploper

De korfballers van Koveni blijven op koers voor het kampioenschap. De ploeg van coach Frits de Gooijer won in Zeewolde met 13-22 van Wolderwijd. Omdat medekoploper Hemur Enge ook wist te winnen, gaan beide ploegen nog steeds samen aan de leiding.

Aan de bak

De thuiswedstrijd tegen Wolderwijd was met duidelijke cijfers gewonnen (22-15), maar de spelers van Koveni wisten dat ze aan de bak moesten in sporthal De Horst. En het was inderdaad Wolderwijd dat de score opende en direct scherp was in de afronding. Maar Koveni had hier een antwoord op en liet gedurende de eerste helft het betere van het spel zien. Dit krachtsverschil kwam tot uiting in de 5-11 ruststand.

Veel kansen

Na rust was Koveni erop gebrand om de voorsprong verder uit te bouwen. Veel kansen rond de korf zorgden voor genoeg mogelijkheden om het verschil te maken, maar een gebrek aan scherpte in de Nieuwegeinse verdediging zorgde ervoor dat Wolderwijd kon blijven meescoren. Uiteindelijk wist Koveni wel een ruim gat te slaan en de wedstrijd met 13-22 te winnen.

Volgende wedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd van Koveni is aanstaande zaterdag. Koveni treedt dan om 14.35 uur in ’t Veerhuis aan tegen Groen Zwart uit het Twentse Borne.

reacties