Featured Video Play Icon

Nieuwe woningen in Zuilenstein

Op de plek van voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan moeten 29 woon-zorg woningen komen. Het zijn sociale huurwoningen voor ouderen, die wonen en zorg willen combineren. De gemeenteraad van Nieuwegein is gisteravond geïnformeerd over de plannen van pandeigenaar Mitros.

Vluchtelingen

Op dit moment zijn nog 140 vluchtelingen met een verblijfsvergunning tijdelijk ondergebracht in het voormalige zorgcentrum. De bedoeling is dat de vluchtelingen in oktober dit jaar Zuilenstein verlaten om elders woonruimte te krijgen. Woningcorporatie Mitros wil het gebouw eind dit jaar slopen om te starten met de nieuwbouw. Het is de bedoeling dat de zorg in het nieuwe complex in samenwerking met de huisartsenpraktijk (EMC) aan de Mondriaanlaan wordt georganiseerd. Ook Zorgspectrum zal een deel van de zorg hier inrichten.

Zuilenstein

Zorgcomplex

Wethouder Hans Adriani (wonen) wilde gisteravond niet ingaan op de status van de vluchtelingen met verblijfsvergunning in het voormalige zorgcomplex. Hij is tevreden met de plannen van Mitros en EMC (Eerstelijns Medisch Centrum Mondriaanlaan) na 1 oktober 2016.

Hans Adriani, wethouder wonen:

,,Vanwege de vergrijzing komen we de komende jaren een behoorlijk aantal woningen in combinatie met zorg tekort. Het Mitros plan past goed bij onze wens om meer woningen beschikbaar te hebben voor deze doelgroep.”

 

reacties