Muurschildering Rijtuigenbuurt siert de buurt

Muurschildering Rijtuigenbuurt siert de buurt

De muurschildering op een muur aan de Koetsdrift in de Nieuwegeinse Rijtuigenbuurt is klaar. De gekleurde ekster met hoefijzer siert de straat.

De muurschildering is een initiatief van Carin Sleurink. Karin heeft een passie voor kunst en woont zelf in die buurt. Met een aantal bewoners uit de buurt werd het ontwerp gemaakt. Begin dit voorjaar werd het ontwerp voorgelegd aan de buurt en die reageerde enthousiast. Samen met de buurt werd de ekster de afgelopen week geschilderd.

“De ekster is een vogel die vaak wordt waargenomen in de rijtuigenbuurt. Bovendien staat het symbool voor een vogel van vrijheid en openheid omdat hij kan vliegen waar hij wil en zodoende overal even langs kan “buurten”. In zijn poten draagt hij een omgekeerd hoefijzer wat de verwijzing naar de naam van de buurt symboliseert als wel het geluk wat hij meeneemt de wijk in”, aldus Carin Sleurink.

Verbeterde uitstraling

De Rijtuigenbuurt wordt door veel bewoners ervaren als een grijze buurt. In december vorig jaar is de buurt een project gestart genaamd KOEK (klimmen op eigen kracht). Het project geeft buurtbewoners de kans om hun dromen en kansen op eigen kracht te verwezenlijken en iets terug te kunnen doen voor de buurt en medebewoners. In het project is gekeken hoe de grijze uitstraling van de buurt kon worden verbeterd. Met steun van de gemeente en woningbouwcorporatie Mitros is het project gefinancierd.

Foto: NieuwegeinTV

reacties