Featured Video Play Icon

Nieuw kerkgenootschap in De Bron

De Nieuw-Apostolische kerk uit Utrecht verhuist op Goede Vrijdag naar Nieuwegein. Goede Vrijdag, 25 maart, is direct ook de eerste dienst in het opgeknapte gebouw De Bron. De kerk zocht al een tijdje naar vervangende ruimte en heeft die nu aan de Buizerdlaan gevonden.

De Utrechtse kerkgenootschap groeide in de Utrechtse wijk Zuilen uit z’n jasje. En mogelijkheden voor uitbreiding waren daar niet.

In gebouw De Bron was de Protestante Gemeente Nieuwegein-Noord (PGNN) vanaf 1977 gehuisvest. PGNN had het gebouw te koop gezet, omdat het te weinig leden telt en moet bezuinigen. PGNN gaat zich nu vestigen in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Nieuwegein.

Metamorfose

De Bron onderging vanaf januari een flinke metamorfose. Muren kregen een likje verf, er is metselwerk verricht en de buitenkant is opgeknapt. Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van de Nieuw-Apostolische kerk het gebouw schoongemaakt om vrijdag de eerste dienst te kunnen houden.

Nieuwe locatie

Ook het orgel uit 1950 is naar Nieuwegein verhuisd. Orgelman Erwin Zweije heeft het instrument begin deze week voor het eerste bespeeld op de nieuwe locatie. Voorganger Gerrit Kamphuis vertelt over de verhuizing in de video.

 

reacties