Ga jij ook voor de fiets?

Veel Nieuwegeiners kiezen voor de fiets. Een goed idee, want fietsen is goedkoop, snel en je blijft er fit bij. Als je fietst, draag je ook bij aan een schone, duurzame leefomgeving. Nieuwegein fietst! organiseert diverse fietsacties waaraan je mee kunt doen. We zijn benieuwd: wat is jouw fietsuitdaging?

Fietsen naar je werk

De Nieuwegeinse vlogger Dagmar van Amerongen gaat de uitdaging aan en laat een week lang de auto staan. Kaat, Haydar en Mikkie laten de auto staan en pakken een week lang de fiets voor hun woon-werkverkeer. Houden ze het vol? Dan krijgen ze een originele Nieuwegein-fiets! Volg  de vlogs hierover.


Veilig op je fiets naar school

Veilig op de fiets naar school. Dat willen we allemaal! Direct na de start van het nieuwe schooljaar 2017-2018 kunnen leerlingen van Nieuwegeinse basisscholen hun eigen commercial maken over fietsen naar school. Krijgt de TV-spot van jullie school in het najaar zendtijd op de lokale televisie?

Doe mee!

Doe mee met deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8, exclusief voor Nieuwegeinse basisscholen. De uitdaging: maak een reclame die ervoor zorgt dat er meer leerlingen op de fiets naar school gaan. Leerlingen krijgen hulp van de bekende actrice en vlogger Britt Scholte (GTST).

Britt op bezoek!

De eerste school die inschrijft, krijgt Britt op bezoek! Alle ingezonden filmpjes worden op 13 oktober vertoond tijdens de feestelijke Oscar-avond in de Wolf bioscoop in Nieuwegein. Natuurlijk zorgen we voor publiciteit. De winnende school krijgt een enorme bokaal en de winnende commercial wordt onder andere op NieuwegeinTV uitgezonden. Klaar om mee te doen?
Schrijf dan hier direct in.
BRITT10941 uitsnede Nieuwegein Fietst
Vlogger Britt Scholte (foto: NieuwegeinFietst)

Word jij de fietsambassadeur van Nieuwegein Fietst?

NIEUWEGEIN FIETST

Ben je een Nieuwegeiner en 100% fan van de fiets?  Word jij helemaal enthousiast wanneer steeds meer mensen voor de fiets kiezen? Word dan als vrijwilliger de nieuwe fietsambassadeur van Nieuwegein fietst!

Wat ga je doen?

Als ambassadeur jaag je fietsacties en evenementen aan. Je bent veel in beeld op social media. Je bent altijd nieuwsgierig naar iemands fietsverhaal. Je vindt het leuk om te netwerken en bezoekt bedrijven en verenigingen om Nieuwegein fietst! te promoten. Je weet mensen te enthousiasmeren en hebt overtuigingskracht.

Je bent 3 maanden actief, daarna dragen we het stokje over aan de volgende. Je bent handig met sociale media en schiet makkelijk een foto. Communicatie-experts van Nieuwegein fietst! helpen je waar nodig. Tot slot bruis je van de energie en rust je niet voordat alle Nieuwegeiners elke dag op de fiets stappen.

Reageren?

Ben jij dit? Of ken je iemand die perfect in het plaatje past? Laat het ons weten! @ngeinfietst of info@nieuwegeinfietst.nl

 

Nieuwegein Fietst

Fietsen is gezond, duurzaam, leuk, en slim. Alleen of samen met je kinderen, een vriendenclub of collega’s. Je kunt fietsen voor je plezier, maar ook om files naar je werk voorbij te snellen.

In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten.

Denk mee in het Goedopweg panel

Wil jij ook meedenken over mobiliteit, reiskeuzes en de bereikbaarheid van jouw werk of reisbestemming in Midden-Nederland? Word dan lid van het Goedopweg-panel! Want als lid van dit panel kun jij je mening geven over de acties die wij bedenken om jouw reistijd te verkorten. Of je krijgt unieke sneakpreviews van projecten in jouw omgeving, waarbij jouw feedback belangrijk is. Voor jou en je medeweggebruiker.

pay-off goed op weg 2017 gemeente utrecht