Ga jij ook voor de fiets?

Veel Nieuwegeiners kiezen voor de fiets. Een goed idee, want fietsen is goedkoop, snel en je blijft er fit bij. Als je fietst, draag je ook bij aan een schone, duurzame leefomgeving. Nieuwegein fietst! organiseert diverse fietsacties waaraan je mee kunt doen. We zijn benieuwd: wat is jouw fietsuitdaging?

Lichtcontrole: schrikken!

BOA’s houden fietsers aan op Nevelgaarde voor een ‘lichtcontrole’. Niemand wordt bekeurd. Iedereen ontvangt wel een set fietslampjes. Als beloning omdat de fietsverlichting in orde is of om direct te gebruiken als dat niet het geval is. Het schrikeffect is groot. Iedereen kan de ludieke actie waarderen.

Rob Ruitenbeek FietsForens van het Jaar

Rob Ruitenbeek wint de verkiezing ‘FietsForens van het Jaar’ van Nieuwegein fietst! Een terechte winnaar: Rob legt elke dag in een dik uur bijna honderd kilometer af op de fiets voor zijn woon-werk verkeer. Wethouder Peter Snoeren overhandigde hem vrijdag 3 november bij thuiskomst in Nieuwegein de felbegeerde e-bike van Nieuwegein fietst!

Fietsen naar je werk

De Nieuwegeinse vlogger Dagmar van Amerongen gaat de uitdaging aan en laat een week lang de auto staan. Kaat, Haydar en Mikkie laten de auto ook staan en pakken een week lang de fiets voor hun woon-werkverkeer. Houden ze het vol? Dan krijgen ze een originele Nieuwegein-fiets! Volg  de vlogs hierover.

Denk mee in het Goedopweg panel

Wil jij ook meedenken over mobiliteit, reiskeuzes en de bereikbaarheid van jouw werk of reisbestemming in Midden-Nederland? Word dan lid van het Goedopweg-panel! Want als lid van dit panel kun jij je mening geven over de acties die wij bedenken om jouw reistijd te verkorten. Of je krijgt unieke sneakpreviews van projecten in jouw omgeving, waarbij jouw feedback belangrijk is. Voor jou en je medeweggebruiker.

Color Bike Tour

Tijdens het City Huiskamerfestival is vanavond het startschot voor de eerste Nieuwegein Color Bike Tour gegeven. Hiermee is ook het FietsNet Nieuwegein officieel in gebruik genomen. Het netwerk bestaat uit negen fietsroutes die herkenbaar zijn via gekleurde en beletterde stickers op de lantaarnpalen en fietswegwijzers.

Word jij de fietsambassadeur van Nieuwegein Fietst?

NIEUWEGEIN FIETST

Ben je een Nieuwegeiner en 100% fan van de fiets?  Word jij helemaal enthousiast wanneer steeds meer mensen voor de fiets kiezen? Word dan als vrijwilliger de nieuwe fietsambassadeur van Nieuwegein fietst!

Wat ga je doen?

Als ambassadeur jaag je fietsacties en evenementen aan. Je bent veel in beeld op social media. Je bent altijd nieuwsgierig naar iemands fietsverhaal. Je vindt het leuk om te netwerken en bezoekt bedrijven en verenigingen om Nieuwegein fietst! te promoten. Je weet mensen te enthousiasmeren en hebt overtuigingskracht.

Je bent 3 maanden actief, daarna dragen we het stokje over aan de volgende. Je bent handig met sociale media en schiet makkelijk een foto. Communicatie-experts van Nieuwegein fietst! helpen je waar nodig. Tot slot bruis je van de energie en rust je niet voordat alle Nieuwegeiners elke dag op de fiets stappen.

Reageren?

Ben jij dit? Of ken je iemand die perfect in het plaatje past? Laat het ons weten! @ngeinfietst of info@nieuwegeinfietst.nl

Nieuwegein Fietst

Fietsen is gezond, duurzaam, leuk, en slim. Alleen of samen met je kinderen, een vriendenclub of collega’s. Je kunt fietsen voor je plezier, maar ook om files naar je werk voorbij te snellen.

In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten.

pay-off goed op weg 2017 gemeente utrecht