Nieuwegein zoekt ambassadeurs voor IkPas: 30 dagen zonder alcohol

Nieuwegein zoekt ambassadeurs voor IkPas: 30 dagen zonder alcohol

Nieuwegein doet dit jaar voor het vierde keer mee aan de campagne ‘IkPas’. Dit is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland om mensen bewust
te maken van hun alcoholgebruik. Door mee te doen worden Nieuwegeiners uitgedaagd om 30 dagen lang geen alcohol te drinken. De campagne start 1 maart. Wie het leuk vindt om zijn/haar ervaringen te delen en het gezicht te zijn van deze campagne, kan zich opgeven als ambassadeur.

Maand geen alcohol

Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vaak alcohol drinkt? Wil je zien wat het je brengt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen? Doe dan mee met de campagne ‘IkPas’. ‘IkPas’ is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door leerervaringen op te doen in de IkPas periode word je je bewuster van het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Veel deelnemers van ‘IkPas’ ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Ambassadeurs

Om zo veel mogelijk Nieuwegeiners te bereiken en uit te nodigen om mee te doen, worden ambassadeurs gezocht. Als ambassadeur ben je het gezicht van de campagne, heb je een rol in het geven van het goede voorbeeld en probeer je zo veel mogelijk deelnemers te werven. Jouw foto komt op de poster, de advertentie in de krant, de website en op social media. Vind jij het leuk om het gezicht te zijn van de campagne en om jouw ervaringen te delen? Geef je dan voor 31 januari op als ambassadeur via d.vanloon@nieuwegein.nl.

Aanmelden

Wil je zien wat er gebeurt als je 30 dagen lang geen alcohol drinkt? Geef je dan voor 1 maart op via www.ikpas.nl. ‘IkPas’ helpt je vervolgens een maand lang bij jouwuitdaging. Je kunt bij ‘IkPas’ terecht voor vragen, tips, artikelen en recepten voor lekkere & gezonde alternatieven, badges die je kunt verdienen met uitdagingen en extra steun op de moeilijke momenten.

Foto: Nynke Joustra, jongerenwerker MOvactor, gaat de uitdaging aan!

reacties