Nieuwegeinse basisscholen scoren goed op eindtoets

Nieuwegeinse basisscholen scoren goed op eindtoets

Volgens een onderzoek van RTL Nieuws scoren basisscholen op het platteland beter op de groep 8-eindtoets dan scholen in steden. Maar die conclusie gaat voor Nieuwegein niet op. De scholen hier scoren gemiddeld een 7.

Gekeken wordt naar de eindtoets 

RTL Nieuws dook in de cijfers van de eindtoets die leerlingen maken in groep 8. De onderzoeksredactie keek naar de afgelopen drie jaar en naar de achtergrond van leerlingen. Na vergelijkend onderzoek kregen de scholen een rapportcijfer. Landelijk kwam dat rapportcijfer op een gemiddelde van een 7 uit. Opvallend was dat scholen in steden of in verstedelijkte gebieden het iets slechter deden dan basisscholen op het platteland. Daarnaast halen islamitische en gereformeerde basisscholen al jaren een iets hogere score dan dan katholieke, protestantse en openbare scholen. Antroposofische scholen doen het het minst lekker in Nederland.

Scores in Nieuwegein

Laten we eens even kijken hoe het zit met de hoogste en de laagste scores in de Nieuwegein. Opvallend is dat de conclusies van het RTL Nieuws niet helemaal opgaan voor Nieuwegein. In Nieuwegein doet De Veldrakker het méér dan bovengemiddeld goed; RTL Nieuws gaf de school een 8,3. Het laagste cijfer dat in Nieuwegein werd gegeven is een 5,4 voor De Krullevaar. Alle andere scholen scoorde tussen de 5,4 en 8,3.

reacties