Nieuwegeinse kidsvloggers gezocht voor filmpjes over vrijheid en vrede

Nieuwegeinse kidsvloggers gezocht voor filmpjes over vrijheid en vrede

Maakt je kind (9 t/m 12 jaar) graag filmpjes en droomt hij of zij ervan om een echte reporter te worden? Meld hem of haar dan aan voor het vlogproject ‘Vrijheid en vrede’ van bibliotheek De tweede verdieping en het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein.

Interviewen

De kinderen gaan samen met medewerkers van het Kids Media Lab van de bibliotheek tussen half maart en half april op pad om verschillende stadsgenoten te interviewen. Wat betekenen vrijheid en vrede voor bijvoorbeeld een vluchteling of soldaat? Ook komen de kinderen, hun klasgenoten en vrienden zelf aan het woord: wat weten zij over de herdenking op 4 en de viering op 5 mei? Waarvoor staat vrijheid voor hen en hoe geven zij vrijheid door?

Tentoonstelling

Binnen het project oefenen de kinderen met verschillende interview- en filmtechnieken. Na afloop kunnen ze met de opgedane vaardigheden verder aan de slag in één van de andere workshops of cursussen van het Kids Media Lab. Alle filmpjes worden op woensdag 18 april in de bibliotheek gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling Kind & oorlog door burgemeester Frans Backhuijs.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het project of wil je jouw kind opgeven? Stuur dan tot uiterlijk 1 maart een mail naar actie@detweedeverdieping o.v.v. ‘Vloggen over vrijheid’. Er is plek voor maximaal 10 kinderen.

reacties