Oosterlicht College in actie tegen energieverspilling op school

Oosterlicht College in actie tegen energieverspilling op school

De leerlingen van het Oosterlicht College gaan met hun docenten de strijd aan met energieverspilling op school. De Nieuwegeinse school is één van de elf scholen uit de provincie Utrecht die meedoet aan de tweede editie van de Energy Challenges Utrecht, waarvan op dinsdag 23 januari de aftrap wordt gegeven in poppodium De Helling in Utrecht.

Wedstrijd

De Energy Challenges is een scholenwedstrijd waarbij leerlingen gedurende vijf maanden leren over duurzaamheid en zelf een energiebesparingscampagne opzetten op hun eigen school. Leerlingen worden gecoacht om hun eigen creativiteit en enthousiasme te gebruiken bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Op het kick-off evenement gaan de leerlingen aan de slag in workshops en worden ze toegesproken door een van de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling van de Nationale Jeugdraad. Astronaut André Kuipers en wethouder Lot van Hooijdonk zullen de leerlingen in een videoboodschap succes toewensen.

Landelijk initiatief

Energy Challenges is een landelijk initiatief. De uitvoerder van het programma in regio Utrecht is Stichting Technotrend. Deze stichting biedt educatieprogramma’s over energie, afval en Global Goals, als de landelijke Waste Away Challenges en in Utrecht de lessen Global Goals in je Spijkerbroek. Met de Energy Challenges worden jongeren bewust gemaakt van het energieverbruik van huishoudens en bedenken ze zelf manieren om dit omlaag te brengen. Zo komen ze op een concrete manier in aanraking met energie en techniek.

Oosterlicht College

Behalve het Oosterlicht College doen de volgende scholen voor voortgezet onderwijs mee: de International School Utrecht, Ithaka, het Leidsche Rijn College, UniC en het Via Nova College uit Utrecht stad en het Farel College en ’t Hooghe Landt uit Amersfoort. De Utrechtse basisscholen Maaspleinschool en De Beiaard volgen het nieuwe PO programma.

Aanmelden

Basisscholen en middelbare scholen in de provincie Utrecht die volgend schooljaar mee willen doen, kunnen zich aanmelden via utrecht@energychallenges.nl.

Bron en foto: Energy Challenges

reacties