Politie controleert morgen extra op smartphone gebruik in de auto

Politie controleert morgen extra op smartphone gebruik in de auto

De politie in onze regio gaat morgen extra controleren op smartphone gebruik in het verkeer. Dat meldt de politie zelf, die morgen een heuse actiedag houdt met de titel ‘afleiding in het verkeer’.

Volgens de politie gebeuren er nog veel te veel ongelukken die mede worden veroorzaakt door telefoongebruik. Het zou gaan om een kwart van alle verkeersongevallen. De politie wil daarom extra aandacht voor dit risico. De politie schrijft dat ze merken dat er nog veel onduidelijk is over wat nou wel en niet mag in de auto: “Wat veel mensen niet weten, is dat het vasthouden van de mobiele telefoon of smartphone tijden het rijden óók al strafbaar is en een boete kan opleveren.”

Tijdens de actiedag voert de politie extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding. Dit zal voornamelijk plaatsvinden in de provincie Utrecht. Om een bekeuring te voorkomen adviseert de politie om de smartphone met rust te laten wanneer je je in het verkeer begeeft.

“Het belangrijkste is dat mensen zich bewust worden van het gevaar van afleiding. Daarom kondigen wij de controles ook aan. Wanneer het nodig is dan bekeuren wij, maar het liefste zien wij dat er weer een daling komt in het aantal verkeersslachtoffers en dat de smartphone, als extra risico, verdwijnt uit het verkeer”, aldus initiatiefnemer Raymond Veldhuizen.

reacties