Politie vraagt tips omtrent diefstal in Vianen; verdachte pinde in Nieuwegein

Politie vraagt tips omtrent diefstal in Vianen; verdachte pinde in Nieuwegein

De politie heeft nieuwe bewakingsbeelden gepubliceerd van de verdachte van een woninginbraak in Vianen. Bij de inbraak werden sieraden, een jas, geld en een bankpasje gestolen. Met die pas werd later gepind in Nieuwegein en in het Duitse Aken.

Beter beeld

De inbraak vond plaats op woensdagavond 27 juli 2017. Diezelfde nacht werd er gepind met de gestolen bankpas. Eerst bij een geldautomaat aan het Hoog Zandveld in Nieuwegein. Later die nacht werd er geld opgenomen in Aken en nog geen 24 uur later werd de pas weer gebruikt in Nieuwegein. Eerder had de politie alleen beeld waarop de verdachte onherkenbaar was, maar nu zijn er nieuwe bewakingsbeelden gepubliceerd van de man die veel geld pinde met de gestolen pas. Hierdoor is er nu iets beter beeld van de man.

Filmpje

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO’s Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 7 februari 2018.

Signalement

De eerste keer dat de verdachte pinde, droeg hij de jas die hij uit de woning had gestolen; een zwarte jas met capuchon en een verticale rits op de rechterborst. Eén van de andere keren droeg hij onder andere een dunne blauwe jas en een ovale zonnebril. Verder is op de beelden te zien dat hij een blanke huidskleur heeft. Tijdens één van de pintransacties had de verdachte ook een fiets bij zich. Het gaat om een lichtkleurige damesfiets met handremmen, versnellingen en verdikte handvatten. De fiets heeft geen voorspatbord.

Vragen

Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op politie.nl om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Bron: Politie.nl

reacties