Agente raakt gewond bij aanhouding dronken man

Agente raakt gewond bij aanhouding dronken man

De wijk Zuilenstein in Nieuwegein is vanavond opgeschrikt door een massale politieactie op de Accordeonlaan. Het gebeurde rond 22.15 uur. Een 45-jarige dronken man zorgde voor problemen en kon even later in een smalle gang van een flat worden aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder verzette hij zich bij zijn aanhouding en raakte daarbij licht gewond aan zijn hoofd. Ook is hij even buiten bewustzijn geweest.

De politie kwam massaal naar de wijk en zette zes eenheden en twee motoragenten in. Opgeroepen politiehonden hoefden niet in actie te komen.

Fikse burenruzie

Volgens omstanders was een uit de hand gelopen fikse burenruzie de aanleiding van de politieactie. Toen de agenten de man een bekeuring gaven voor openbare dronkenschap sloeg de vlam in de pan en schopte en sloeg hij de agenten.

Hij werd aangehouden maar verzette zich doorlopend. Hierbij liep de verdachte letsel op waarvoor hij zich moest laten behandelen in het ziekenhuis. Bij de aanhouding raakte ook een agente licht gewond. Ze kwam met haar hoofd tegen de muur. Ook zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten.

Actie

De actie bracht veel wijkbewoners op de been. Ze waren verrast door de massale actie en namen een kijkje bij de woning. De politie zette een groot deel van de straat af voor de hulpdiensten. Het publiek werd op afstand gehouden. De politie deed onderzoek bij de woning.

De foto’s zijn van Koen Laureij.

reacties