Prima prestaties schoonspringers Aquarijn bij Senet Diving Cup

Prima prestaties schoonspringers Aquarijn bij Senet Diving Cup

De schoonspringers van de Nieuwegeinse vereniging Aquarijn hebben afgelopen weekend sterk gepresteerd bij de Senet Diving Cup in Eindhoven. Daphne Wils, Owen Johnson en Kirsten Veltman wisten één of meer medailles te winnen.

Sterk bezet

Het toernooi in Eindhoven was sterk bezet: 30 clubs uit 16 landen deden mee, waaronder teams uit Wit-Rusland, Turkije, Egypte, Engeland en Finland. Aquarijn nam deel met een ploeg van 9 springers. Van hen zorgde Daphne Wils voor de beste resultaten. Zij traint onder de bezielende leiding van de nieuwe bondscoach Edwin Jongejans en wist goud te halen op de 1-meterplank en bij het synchroonspringen op de 3-meterplank, samen met haar partner Inge Jansen uit Eindhoven. Op de 3 meter individueel behaalde Daphne een zilveren medaille, met een nieuw persoonlijk record.

Persoonlijk record

Owen Johnson wist bij het mixed synchroon met zijn  partner Kirsten Veltman de zilveren medaille te behalen. Ook zij scoorden een nieuw persoonlijk record. Kirsten wist individueel de 10e plaats te halen op de 1-meterplank en de 11e plaats op de 3-meterplank. Het andere synchroonkoppel van Aquarijn, Marien Raatgever en Manuel Öztopçu, wist bij de 14- tot 18-jarigen een mooie 6e plaats te behalen.

Beste Nederlandse springer

De 11-jarige Matthew Hibbert, die sinds 1 januari uitkomt in de groep 12/13- jarigen, wist zowel op de 1-meterplank (12e) als op de 3-meterplank (13e) een keurige middenpositie te halen: 12e op. Hij was veruit de beste Nederlandse springer in deze groep. Voor Nica Rakké, Iris de Heer en Daan Willemen was dit een wedstrijd om ervaring op te doen. Een plaats bij de top-12 was voor hen nog te lastig. Maar ze sprongen een goede prestatie voor zichzelf.

Teamklassement

Als club wist Aquarijn een middenpositie te behalen in het teamklassement. Van de 30 teams werd Aquarijn 15e.

 

reacties