Raad: Voorlopig geen verbouwing Atrium in Stadshuis

Raad: Voorlopig geen verbouwing Atrium in Stadshuis

De benedenverdieping van het Stadshuis in Nieuwegein wordt voorlopig niet verbouwd. De raad stemde met 17 stemmen tegen het voornemen van burgemeester en wethouders om het onderwerp vanavond in de raad te bespreken. Vijftien raadsleden (waaronder de coalitiepartijen SP, D66/GL en PvdA) wilden het voorstel voor een nieuw Atrium wel bespreken. Coalitiepartij VVD stemde tot ieders verrassing tegen.

VVD-fractievoorzitter Mark Snoeren in de raad:

“Het is een duivels dilemma waarvoor we staan.”

Discussie

Het onderwerp stond ter discussie bij het bepalen van de raadsagenda van vanavond. Raadsleden werden eind vorige week geconfronteerd met een brief van het College waarin werd aangekondigd dat Nieuwegein mogelijk een naheffing van drie miljoen euro van de Belastingdienst krijgt. De heffing volgt op de bouw van het Stadstheater DE KOM.

De Nieuwegeinse raad wil het onderwerp opnieuw tegen het licht houden met de laatste informatie die vandaag naar buiten is gekomen. Tussen de verbouwing van het Atrium en de bouw van DE KOM zit een financiële link.

Verkiezingen

Het is de tweede keer dat de raad het onderwerp uitstelt. Het is niet bekend wanneer de raad opnieuw het onderwerp bespreekt. Mogelijk stemt de nieuwe raad er nu over na de verkiezingen in maart.

Voor het Atrium in het Stadshuis lag een verbouwingsplan klaar van 7,5 miljoen euro.

Archieffoto.

reacties