Reparatie aan de hefdeuren van Beatrixsluis

Reparatie aan de hefdeuren van Beatrixsluis

Vanwege reparatiewerkzaamheden aan de huidige twee sluiskolken van de Prinses Beatrixsluis gaat de sluis in februari deels dicht. Het gaat om de periode van zaterdag 10 februari 08.00 uur tot en met maandag 12 februari 08.00 uur en van zaterdag 17 februari 08.00 uur tot en met maandag 19 februari 08.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Reparatiewerkzaamheden

Het gaat in beide weekenden om reparatiewerkzaamheden aan de hefdeuren, steeds aan één sluiskolk tegelijk. Het weekend van 10 februari wordt gewerkt aan de oostelijke kolk. Het weekend van 17 februari wordt er gewerkt aan de westelijke kolk. Het gaat om het vervangen van de afdichtingsstrips op de deuren.
De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. Het weekend van zaterdag 24 februari 08.00 uur tot en met maandag 26 februari 08.00 uur wordt daarom aangehouden als reserveweekend, ook voor het geval de werkzaamheden uitlopen.

De Sluiskolk (Foto Rijkswaterstaat)

Langere wachttijden

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor omwonenden.

De foto’s zijn van Rijkswaterstaat.

reacties