Rita Vermeulen is Nieuwegeiner van het jaar

Rita Vermeulen is Nieuwegeiner van het jaar

Bij de zesde Nieuwegein Awards in Nieuwegein is zaterdagavond de titel Nieuwegeiner van het Jaar voor het eerst uitgereikt aan een vrouw. De jury vond dat stadsgenoot Rita Vermeulen de jaarlijkse eretitel verdiende.

Jongerenwerk

Vermeulen, lid van de lokale PvdA, zet zich in Nieuwegein in voor het jongerenwerk. Ze stond aan de wieg van het nieuwe jongerencentrum The Pit in voormalig buurthuis Feniks aan de Nedereindseweg. Nog altijd is ze betrokken bij de jongerenstichting ‘Vrienden van Muziek’. Ook heeft Vermeulen het thema ‘meisjesbesnijdenis’ op de politieke agenda gezet. Een ernstig probleem in Nieuwegein, vanwege de hoge populatie allochtone Nederlanders.

Sportaward

Er werden dertien prijzen uitgereikt tijdens de gala-avond in een uitverkocht evenementencomplex Merwestein. Uniek was de uitreiking van een oeuvre-sportaward. In 25-jaar – ook bij de voorloper van Nieuwegein Awards – is de prijs slechts drie keer uitgereikt. De award ging naar sportman Marcel de Jong (Kempo Karate) vanwege zijn verdienste om zijn sport landelijk op de kaart te zetten.
De lokale duurzaamheidsprijs ging naar Repair Café Nieuwegein. Plus-supermarkt eigenaar Christ van Loon kreeg de ondernemersprijs en Politicus van het Jaar werd VSP-raadslid Ton de Mol. De Mol kreeg zijn award, omdat hij verbaal opvalt in de raad en heikele thema’s op de politieke agenda zet.

reacties