Volgende maand beslissing over buslijn 77 langs Blokhoeve

Volgende maand beslissing over buslijn 77 langs Blokhoeve

Het is nog onzeker of bus 77 langs Blokhoeve naar Utrecht blijft rijden. Tot 10 december van dit jaar verandert er niets, over de situatie daarna wordt volgende maand een beslissing genomen, liet vervoerder U-OV weten.

U-OV wil lijn 77 in de toekomst vanuit de wijk Galecop naar kantorenpark Papendorp laten rijden. De lijn rijdt dan niet meer rechtdoor, over de Taludweg langs de wijk Blokhoeve. Tegen dat plan werd door buurtbewoners hevig geprotesteerd.

Buslijn 77 rijdt nu vier keer per uur via de Taludweg naar Utrecht langs Blokhoeve. Alternatieve buslijnen die direct de wijk aandoen, zijn er niet voor de ongeveer duizend wijkbewoners. Volgens Qbuzz wordt de halte bij Blokhoeve dagelijks door zo’n vijftig mensen gebruikt.

Provincie

U-OV maakte deze week haar vervoersplan bekend. De provincie neemt hierover op 18 april een definitief besluit. De bewoners uit Blokhoeve maakten na het bekendmaken van de plannen met pamfletten duidelijk dat ze de lijn willen behouden.

Buurtbewoner Victor Goulmy heeft U-OV wel alternatieven aangeboden:

,,Wij willen gewoon de 77 behouden. Die is belangrijk voor een rechtstreekse verbinding naar Utrecht. Anders moeten onze wijkbewoners te ver lopen naar de bushalte aan de overkant van de AC Verhoefweg in Galecop. Dat is meer dan een kwartier. Ik heb voorgesteld buslijn 48 iets om te leggen en in te zetten richting Papendorp. Dan kunnen de mensen uit Galecop met de 48 mee naar Papendorp. Hiermee is niets gebeurd. Er wordt niet geluisterd. Jammer dat we in het ongewisse blijven over direct busvervoer in de buurt.”

Busdiensten

U-OV (onderdeel van Qbuzz) wil de busdiensten in gemeenten ten zuiden van Utrecht vanaf 2 juli dit jaar flink aanpassen. Er gaan dan meer bussen naar De Uithof rijden, de frequentie op drukke lijnen moet omhoog en een aantal buslijnen krijgt een andere route.

 

 

reacties