RTV Utrecht wint twee NL-Awards

RTV Utrecht wint twee NL-Awards

Felicitaties aan onze collega’s van RTV Utrecht. Zij hebben woensdagavond maar liefst twee NL-Awards in de wacht weten te slepen. Dat zijn prijzen voor de beste producties van de regionale omroepen.

In de categorie ‘Duiding’ ging de prijs naar de documentaire ‘Botsende Bisschoppen’, gemaakt door RTV Utrecht-medewerkers Martin de Wit, Hatice Karabacak, Joep ten Have en Geertje Broers. Zij onthullen hoe aartsbisschop Wim Eijk op kille wijze conflicten uitvecht met collega’s achter de deuren van de Katholieke Kerk.

TOUR

Ook de verslaggeving rond de Tour de France leverde een prijs op. RTV Utrecht zette een speciale Tour-website op en maakte in de Tour-week urenlang live televisieprogramma’s. Ook radio was constant live in het weekend van de Grand Départ. Webredacteur Dick de Moor nam de prijs in ontvangst.

MILIEUZONE

De berichtgeving van RTV Utrecht-verslaggever Marc van Rossum du Chattel over de Utrechtse milieuzone was genomineerd in de categorie ‘Eigen Nieuws’, maar hij moest de overwinning laten aan de collega’s van RTV Rijnmond.

BENNO L

De Gouden NL-Award, de prijs voor allerbeste regio-productie van 2015, ging naar Omroep Brabant, L1 en Omroep West. Zij maakten met elkaar een documentaire over de voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L.

Foto: Mark van der Wel (l) en Rob van Dijk (r) tijdens de Tour de France

reacties