Featured Video Play Icon

Semi-overdekt stadspark voor Blokhoeve

Een semi-overdekt stadspark in Blokhoeve. Gisteravond reageerden inwoners van de wijk in het noorden van Nieuwegein overwegend enthousiast op de plannen daarvoor. Met name de sociale kanten van het plan, het open karakter, het vele groen en de waterpartij. Mountain network, eigenaar van de klimhal in Blokhoeve, wil een gebouw neerzetten dat op spelen en verblijven in een parkachtige omgeving gericht is. In de zomer moeten grote delen van het overdekte stadspark open zijn. Het pand moet tegelijkertijd gaan fungeren als structurele buffer tegen geluidsoverlast van onder meer het parkeercentrum en enkele bedrijven.

Omwonenden waren vooral te spreken over de plannen voor een buurtwinkel, klim- en sportfaciliteiten voor jong en oud en het groene en maatschappelijke karakter van het plan. Vragen en zorgen waren er over de schittering van de glaswand, de mogelijke lichtoverlast ’s avonds, de hoogte van de klimwand en de intensieve bebouwing op een relatief klein stuk grond.

Toestemming gemeente

Volgende maand wordt naar verwachting toestemming door burgemeester en wethouders gegeven om het bijzondere voorstel verder uit te werken. Het echte bouwen zou dan pas op zijn vroegst in 2017 beginnen.

Vooralsnog is er een stedenbouwkundige studie en is er nog geen echt ontwerp. Hieronder een artist impression. In overleg met betrokkenen zullen er nog aanpassingen gaan plaatsvinden. De omwonenden hopen dat ze betrokken blijven worden bij de plannen.

 

1-BlokWest_wonen_vrijesector 1-BlokWest_stadspark3 1-BlokWest_stadspark1 1-BlokWest_overzicht2 1-BlokWest_stadspark2 1-BlokWest_overzicht1

reacties