SP begint online meldpunt problemen Geynwijs

SP begint online meldpunt problemen Geynwijs

De Socialistische Partij in Nieuwegein gaat onderzoeken hoe groot de problemen bij Geynwijs zijn. DE SP is een online meldpunt begonnen waar hulpvragers in bijvoorbeeld zorg of jeugdzorg terecht kunnen. Bereikbaarheid van de organisatie en het toegankelijk maken van informatie zijn zaken die de SP als probleem ziet, maar de Partij wil ook de goede dingen horen over de dienstverlening.

Hulpvragen

Geynwijs is een jaar geleden opgericht om de stroom hulpvragen uit de bevolking op te vangen, die loskwam nadat veel zorgtaken van het rijk naar gemeente overgingen. Naast het bieden van informatie bij hulpvragen bepaalt Geynwijs ook wie welke zorg krijgt, zoals in zorg en ondersteuning van chronisch zieken, ouderen, mensen met een beperking en jeugdzorg. De SP ervaart een stijging van het aantal klachten in de laatste maanden van 2015 en wil het onderste uit de kan horen.

SP-fractievoorzitter Annie van den Heuvel:

,,Laat ik voorop stellen dat er ook veel goed gaat, maar de klachten die we horen verdienen de aandacht. We hebben niet het idee dat we alles horen, daarom gaat we zelf onderzoek doen. De klachten over Geynwijs gaan over bereikbaarheid via de telefoon of de website die in onze ogen niet voldoende informatief toegankelijk is. Dit is onder de maat en moet beter.”

De SP hoopt ook positieve signalen in het onderzoek op te halen.

CDA doel

Bij de start begin 2015 van Geynwijs begon het CDA in Nieuwegein ook al met een meldpunt met hetzelfde doel als de SP nu.

CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild:

,,Maar ons idee was met hulp van inwoners zicht te houden op de hulpverlening. We kregen uiteenlopende reacties , maar het meest opvallende is dat inwoners nog onvoldoende vertrouwd zijn met welke hulpvraag ze waar kunnen stellen. En wat ermee gebeurt. Inwoners maar ook medewerkers van Geynwijs moeten erg wennen aan de veranderingen in de zorg”.

Het meldpunt van de SP (nieuwegein.sp.nl) is begin deze maand open gesteld. Komende zaterdag staat de SP in Nieuwegeins winkelcentrum City Plaza om te praten met de doelgroep van Geynwijs om ervaringen op te halen.

reacties