Featured Video Play Icon

Spanning om orkaan Irma bij Nieuwegeins gezin in Florida

De komende 24 uur is de spanning groot voor orkaan Irma voor een Nieuwegeins gezin die nu in  Florida woont. Sinds deze zomer woont het gezin Ippel in de stad Oviedo in Centraal Florida (USA), zo’n dertig kilometer van Orlando. Ippel werkte in Nieuwegein tot deze zomer bij welzijnsorganisatie MOvactor  en was bekend in het verenigingsleven in Vreeswijk.

florida kaart
Midden Florida. Bron: Google.

Key West

Orkaan Irma bereikte begin deze middag de archipel Florida Keys. Het oog van de storm bevindt zich boven Key West, de uiterste, zuidwestelijke punt van de eilandengroep bij het vasteland van de staat Florida.

Storm

Het gezin heeft zich de afgelopen dagen goed voorbereid om de krachtige storm. Onder andere met het inslaan van houdbaar voedsel voor de eerste 24 uur. Het is de eerste krachtige orkaan die het gezin uit Vreeswijk meemaakt.

Moeder Mariette Ippel:

“We hebben de hele week het nieuws op de voet gevolgd. Snel werd duidelijk dat Orkaan Irma een grote zou zijn en veel zou kapotmaken van de Key’s, De mensen van de Key’s werd dan ook met klem verzocht om te evacueren. Dit met gevolg dat er honderdduizenden mensen naar centraal Florida gingen afreizen.”

foto Mariette Ippel straat Florida
De straat waarin het gezin Ippel woont in Oviedo (Florida).

Voor de komende 24 uur heeft het gezin genoeg voedsel. De verwachting is dat het genoeg is.

“Voor nu gaan wij een hele spannende 24 uur tegemoet. De stroom zal uitvallen, hebben we nog internet? En hoe krachtig zal de orkaan over ons heen komen? Zuid Florida heeft nu al te maken met de Orkaan, de westkust wordt nog ontruimd en de beelden die langs komen zijn niet fijn. Heel spannend hoe het er maandagmorgen hier in heel Florida eruit zal zien. Hoelang hebben we geen stroom? Wat is de schade aan het land en de huizen? Allemaal onzekere vragen. Maar een ding is wel zeker: Ze zijn het hier gewend en er is van te voren al met man en macht gewerkt om zo snel mogelijk als Irma is uitgeraasd aan het opruimen en opbouwen te beginnen.”

Kracht

Zondagavond om 23.00 uur (Nederlandse tijd) zal de kracht van de orkaan in hun woonplaats toenemen. Dat duurt tot maandagochtend. Het gezin Ippel heeft een schuilkelder ingericht om zich te schuilen als de Orkaan in alle hevigheid toeneemt.

De foto’s zijn van Mariette Ippel.

Het gezin heeft zich voorbereid op de komst van Irma. Er is een schuilruimte ingericht met genoeg eten voor 24 uur.
Het gezin heeft zich voorbereid op de komst van Irma. Er is een schuilruimte ingericht met genoeg eten voor 24 uur.

reacties