Liveblog: Veel meldingen van schade in Nieuwegein

Liveblog: Veel meldingen van schade in Nieuwegein

Deze live blog is inmiddels gesloten. Bekijk de eerste berichten.

De zeer zware storm die over Nederland raast, leidt ook in Nieuwegein tot de nodige problemen. Via een liveblog houden we u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

14.40 uur: Code Rood is voorbij

De KNMI heeft de waarschuwing voor onder meer de provincie Utrecht afgezwakt van Code Rood naar Code Geel. Alleen in Gelderland en Overijssel geldt nog Code Rood.

13.40 uur: storm voorbij, nog wel Code Rood

De storm is voorbij; nergens in Nederland wordt nog windkracht 9 gemeten. Maar Code Rood blijft nog wel van kracht, aangezien er nog steeds zware windstoten zijn. Bovendien zijn volgens het KNMI de gevolgen van de storm voor de maatschappij nog altijd groot.

13:20 uur: Stadsplein afgesloten

Het Stadsplein is afgesloten voor voetgangers. De groene platen van het stadstheater zitten los en dreigen naar beneden te komen.

13:10 uur: veel schade

De storm is afgezwakt, maar er zijn nog wel zware windstoten. En op veel plaatsen is er schade, zoals op de Havezatedrift.

Foto: Marijke van Straalen

12.35 uur: A27 weer open

Op de A27 is de weg weer vrij. In beide richtingen is het verkeer hervat.

12.30 uur: windkracht neemt af

De ergste storm lijkt achter de rug. De wind is minder hevig en de zon schijnt zelfs.

12.15 uur: veel bomen omgewaaid

Op diverse plaatsen in Nieuwegein zijn bomen omgewaaid. De onderstaande foto is genomen bij Basisschool Lucas Batau.

12.05 uur: Hollandhaven afgesloten

De Hollandhaven is volledig afgesloten. Bij het bedrijf Vlietjonge Staalhandel aan de Hollandhaven liggen dakplaten los, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

12.00 uur: tram rijdt weer

De tram rijdt weer tussen Nieuwegein Stadscentrum en Nieuwegein-Zuid. De trams rijden wel met vertraging, omdat er met beperkte snelheid wordt gereden.

11.30 uur: A27 afgesloten

De A27 is momenteel tussen Nieuwegein en Vianen in beide richtingen afgesloten. Op de A2 zijn richting Utrecht drie rijstroken dicht en staat een lange file.

11.20 uur: geen tramverkeer

Er is momenteel geen tramverkeer mogelijk tussen het stadscentrum en Nieuwegein-Zuid vanwege het wegzagen van een aantal takken die op de bovenleiding terecht dreigen te komen.

Eerder vandaag

Op de snelwegen bij Nieuwegein was het vanmorgen al flink raak. Zowel op de A2 als op de A27 kantelde een vrachtwagen, waarna lange files ontstonden. Verder komen er vanuit Nieuwegein zelf veel meldingen van stormschade. Op diverse plaatsen zijn bomen omgewaaid, zoals op de Nedereindseweg en het Van Herwijnenplantsoen. Op de Roerdomplaan werd een boom uit voorzorg door de brandweer weggehaald (zie foto’s).

Foto’s: Stephan Gomersbach

112

Veel mensen bellen naar 112. De politie heeft opgeroepen alleen naar 112 te bellen als er sprake is van acuut gevaar en een levensbedreigende situatie, aangezien de bereikbaarheid van de alarmcentrale anders in de knel komt.

Code Rood

De KNMI heeft Code Rood afgekondigd en raadt mensen aan om niet op reis te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Heeft u een foto van stormschade? Deze kunt u mailen naar redactie@nieuwegeintv.nl.

reacties