Stormy Monday met Angelo Verploegen in De Kom

Stormy Monday met Angelo Verploegen in De Kom

Muziekliefhebbers kunnen maandag 15 januari weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van De Kom, deze keer met trompettist Angelo Verploegen. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Broadway

Trompettist Angelo Verploegen leidt de komende Stormy Monday-sessie met als thema ‘Van Broadway naar Bebop’. Aan de orde komen oorspronkelijke Broadway musical-liedjes uit de jaren ’30, ’40 van de vorige eeuw, die uiteindelijk geleid hebben tot de bekende Bebop-thema’s. Al spelend komen de deelnemers erachter waarom die thema’s zich zo goed lenen voor improviseren. En waarom ze nog steeds als belangrijke inspiratiebron dienen voor jazzmusici uit alle windstreken.

Angelo Verploegen

Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze cd’s opnam. Daarnaast is hij bekend van Amsterdam Jazz Trio en Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass. Ook is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

Gratis toegang

Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk, ook voor wie gewoon wil komen luisteren onder het genot van een drankje. De jamsessie begint om 20.00 uur in theatercafé De Kom.

Toekomstige sessies

Voor de komende maanden staan de volgende Stormy Monday-sessies gepland:
12 februari | Pieter Hoogevorst – Join the Stage
12 maart | Jasper de Clerq (violist van Zapp 4)
9 april | Ronald Snijders – Surinam Soul
14 mei | Elsie Reiziger – History of Ska
11 juni | Vincent Henar – Surinaams / calypso / funk / (semi)latin – jazz mix

Foto Stephan Gomersbach.

reacties